Остров Корфу – синьо – зелена приказна красота

Много легенди има за острова. Една от най-популярните е легендата за Посейдон, който бил влюбен в красивата дъщеря на Азоп и речната нимфа Менола Керкира.

Зевс му помага и той я отвлича и завежда на острова. Любовта му е била безпределна и от голяма обич той кръщава острова на нейно име Керкира  –  Корфу. През отделните  векове  красотата на острова е привличал вниманието  на много страни.
Този прекрасен остров е заобиколен от три морета. Средиземно, Адриатическо и Йонийско. Привлекателен и завладяващ със мекият си климат, пищната си растителност, красивите си пясъчни плажове, той пленява туристите от цял свят.

Изострял е апетита на Италия,Франция, Австрия Англия и Русия.Англия в последствие през 19 век отстъпва острова на Гърция.Една от най търсените дестинации на българите  е остров Корфу.Пътя до острова е доста удобен. С кола или автобус до Игуменица и от там с ферибота до Керкира. Има възможност пътуването да се осъществи и със самолет.  Кой, както предпочита  така пътува. Въпрос на избор и нагласа.

Благоприятният климат влияе за разкошната природа на района. Потънал е  в зеленина, островът предлага големи възможности за  отдих и екскурзии.  Изгледът на острова е превъзходен. Човек изпада във възторг, когато се разхожда  в този красив град – столицата на острова. Той завладява с прекрасните  алеи,  с уникалните кипарисови  насаждения, уредените малки площадчета, засадени с палми.

Портокаловите и маслинови дървета и красивите римски керемиди, които украсяват покривите. Пленява всеки турист, който се е докоснал до вълшебната му природа. Остров Корфу е малък земен рай, който предлага прекрасни възможности за почивка и релакс в Гърция.

 

Най- големия и най- красив  на  острова е град Корфу/Керкира/. Градът е много красив и очарова със своята живописна природа. Архитектурата е много разнообразна, заради това че градът е принадлежал през вековете на много страни и всяка е  оставила своя стил върху нея. Забележителните места, които всеки би трябвало да види са Старата крепост, която е уникална със своята панорама. Гледката от вътрешната страна  е възхитителна. Дворците – Ахилион, „Св.Св.Михаил и Георги”площада „Еспланда”

Островът предлага много вълнуващи места за екскурзия до тях. Истинско изкушение за всеки от нас. Не са безизвестни и Кордис, Агиос, Касиоли Сидира и много други. Те предлагат много атракции и едва ли човек би скучал при това удоволствие, което  доставя на своите посетители.

Остров Корфу е една  сравнително по-евтина дестинация и затова се посещава от много туристи. Има добре уредени заведения за храна, романтични места за отдих,  прекрасна кухня, която изкушава своите посетители  и  удобен транспорт. До до този пленителен и завладяващ остров, от България най-близкото близкото разстояние  само на 6 – 7 часа с кола.

 

 

 

Author: администратор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © 2018 otdihbg.com | Design by ThemesDNA.com
top
%d блогъра харесват това: