4 църкви в Рим, които ще ви оставят без думи

Можете да прекарате цялото си време в Рим, само за да посетите църквите и да се насладите на великолепието, което излъчват. Винаги, когато ходите на ескурзия до Рим, не забравяйте да разгледате тези шедьоври.

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri – направена от руините на диоклитиевите бани. Таванът е направен от Микеланджело.

Santi Cosma e Damiano

Има древни римски паметници и сгради, превърнати в църкви …

Църквата на Santi Cosma e Damiano притежава красиви съкровища, като тази апсида от 9-ти век. Тя е построена и на върха на езическия римски храм.

Сан Луиджи деи Франсеси

Има църкви, пълни с картини на Караваджо …

„Животът на Свети Мате“ на Караваджо в Сан Луиджи деи Франсеси.

Sant’Andrea al Quirinale

И толкова много още невероятни ренесансови и барокови църкви, всички изпълнени с история, изкуство и архитектурни чудеса .

Sant’Andrea al Quirinale на Бернини е един от толкова много шедьоври, които можете да видите в църквите около Рим.
Posted by

Десислава Димитрова

Здравейте, аз съм Деси, Не съм класически травъл блогър. Обичам природата, харесвам да се наслаждавам на различни дестинации, но не пътувам много. Обожавам интересни и мистериозни места по света и у нас, както и различни легенди и истории, свързани с тях.
За разлика от травъл блогърите, които пътуват и описват какво са видяли с очите си, аз описвам какво съм прочела. Споделям впечатленията си, но по малко по-различен начин - това, което усещам и съм видяла не само с очите си, а и с въображението си.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d блогъра харесват това: